Održano pojedinačno prvenstvo Tehničke škole i Srednje mješovite škole „Mladost“ u šahu za školsku 2023/24 godinu

U sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu, 04.12.2023. godine održano je Pojedinačno prvenstvo Tehničke škole i Pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite škole „Mladost“ u šahu.

Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na Ekipnom prvenstvo srednjih škola.

Pojedinačno prvenstvo Tehničke škole igralo se po švicarskom sistemu od 5 kola, a Pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite škole „Mladost“ igralo se po bergerovom sistemu (svako sa svakim) od 5 kola.

Na Pojedinačnom prvenstvu Tehničke škole učestvovalo je ukupno 36 igrača. Nakon 5 odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Zinedin Ibrahimagić sa svih 5 osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Adnan Fetić sa 4,5 poena, a treće mjesto pripalo je Daninu Čamdžiću sa 4 osvojena poena. Ekipu Tehničke škole čini sljedeći tim: Zinedin Ibrahimagić, Adnan Fetić, Danin Čamdžić i rezerva: Amer Ćurić. Što se žena tiče, u osnovnom sastavu je Nadija Hođić.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr859794.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktorica prvenstva bila je gđa. Maja Hadžisalihović.

Na Pojedinačnom prvenstvu Srednje mješovite škole „Mladost“ učestvovalo je 6 igrača. Nakon 5 odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Armin Bajramović sa 3,5 osvojena poena. Isto toliko je imao i drugoplasirani Imran Pašalić, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Treće mjesto zauzeo je Muhamed Brdarević sa 3 osvojena poena. Ekipu Srednje mješovite škole „Mladost“ čine sljedeći igrači: Armin Bajramović, Imran Pašalić, Muhamed Brdarević i rezerva im je Emin Pašalić. Nažalost, nije bilo ženskih igračica na prvenstvu.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr859793.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktor prvenstva bio je gdin. Nihad Kamenjaković.

Najbolje plasirani igrači dobit će diplome od strane ŠK „Čelik“ Zenica.

Oba prvenstva su veoma uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja i Belmir Miskić.

Nakon 26 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovalo 646 igrača!

05.12.2023. godine održat će se Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“, a 06.12.2023. godine održat će se Pojedinačno prvenstvo Druge gimnazije i Ekonomske čime Šahovski klub „Čelik“ Zenica završava sa pojedinačnim prvenstvima na nivou Grada Zenica!

Galeriju slika možete pogledati klikom na sljedeće linkove:

POJEDINAČNO PRVENSTVO TEHNIČKE ŠKOLE za 2023. godinu galerija slika

POJEDINAČNO PRVENSTVO SREDNJE MJEŠOVITE ŠKOLE “MLADOST” za 2023. godinu galerija slika

Povezane vijesti